Nauczyciele uczniowie Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Biłgoraju przygotowali swoje propozycje dań na świąteczny, wielkanocny stół. To dania mięsne, przekąski czy słodkości. - By przygotować taki stół trzeba uczniowie muszą włożyć swoją pracę. Przede wszystkim trzeba wykonać pracę teoretyczną, a później praktyczne wykonanie - mówi dyrektor ZSZiO, Adam Balicki.
Tradycynie już przed świętami uczniowie i nauczyciele klas o profilu gastronomicznym przygotowali prezentację dań.
Na wielkanocnym stole w ZSZiO zagościła nowoczesność, dotycząca zarówno dań jak i deserów oraz ciast. - By przygotować taki stół trzeba uczniowie muszą włożyć swoją pracę. Przede wszystkim trzeba wykonać pracę teoretyczną, a później praktyczne wykonanie - mówi dyrektor ZSZiO, Adam Balicki.
czytaj dalej ⇓ REKLAMA
- Zbliżamy się do okresu Świąt Wielkiej Nocy i nasi uczniowie klas gastronomicznych w naszej szkole, a więc Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych, Technika Usług Kelnerskich oraz Kucharza, przygotowują stół świąteczny. Mogą zaprezentować potrawy te tradycyjnej ale także wskazać nowoczesne trendy - dodaje dyrektor Balicki.
powiat biłgorajski