Takiego wydarzenia w Biłgoraju jeszcze nie było. Przed Urzędem Miasta, w zimowych warunkach, bo w połowie grudnia, odbyło się wspólne gotowanie z Karolem Kusym, zwanym "mistrzem dziczyzny". Na to wydarzenie zaprosiły Lasy Państwowe.
Karol Kusy to kompozytor, wokalista i założyciel zespołu Taraka, graj±cego muzykę z pogranicza popu, folku oraz rocka. Jego pasj± jest też gotowanie. W ¶rodowe południe, w akcji mogli podziwiać go mieszkańcy Biłgoraja. Chodziło o promocję zdrowego odżywiania, ale też regionalnych produktów prosto z lasu. Karol Kusy przygotował oczywi¶cie potrawy z dziczyzny. Można było podpytać mistrza o tajniki jego kulinarnego kunsztu, a także skosztować dań z dzika.
Na Placu Wolno¶ci ustawiony został także namiot edukacyjny Lasów Państwowych, można było też wzi±ć udział w konkursach, w których przewidziano atrakcyjne nagrody.