Tego wieczora w klimatycznej atmosferze, która towarzyszyła wprowadzeniu serii Exceptional do oferty Restauracji Cinamon, można było spróbować nie tylko herbat, ale także oryginalnie skomponowanych drinków alkoholowych oraz bezalkoholowych, przygotowanych na jej bazie. Całość poprowadził Tomasz Rybaczek, Przedstawiciel Handlowy ds. Gastronomi w firmie Gourmet Foods wyłącznego importera herbaty Dilmah do Polski.
O każdej herbacie firmy Dilmah można powiedzieć, że jest wyjątkowa, jednak Exceptional to herbata, która podnosi prestiż restauracji w którym jest serwowana. Klienci często wracają do lokalu właśnie dla tej herbaty. To nowoczesny produkt, stworzony z myślą o nowoczesnych lokalach. Cinamon zdecydowanie jest taką restauracją - wyjaśnia Tomasz Rybaczek.
Dilmah słynie w całym świecie ze świeżych herbat najwyższej jakości - firma przestrzega tradycyjnych metod zbioru oraz podstawowych, ale rzadko stosowanych zasad, bez których nie ma mowy o herbacie wysokiej jakości: Dilmah pakowana jest hermetycznie na Sri Lance, czyli na miejscu uprawy, zaledwie kilkanaście dni po zbiorach. Cały proces produkcji herbat Dilmah pozostaje pod czujnym okiem Merrilla J. Fernando i jego rodziny - od szkółki, poprzez uprawę i zbiory, po przetwarzanie i pakowanie.. W posiadaniu tej rodziny znajduje się kilka najlepszych plantacji na Sri Lance i nowoczesny zakład pakowania herbaty.
- W Polsce pija się bardzo dużo herbaty, jednak świadomość i wiedza na ten temat jest jeszcze bardzo mała. Dzisiejszą prezentacją chciałem krótko opowiedzieć o herbacie, pokazać jak wygląda proces produkcji herbat Dilmah i czym różni się ta herbata od innych. Dla osób, które chcą dowiedzieć się jeszcze więcej o herbacie Dilmah polecam naszą stronę www.dilmah.pl oraz www.klub.dilmah.pl - dodaje Tomasz Rybaczek.
Właścicielka Restauracji Cinamon, Joanna Ulidowska, nie kryje zadowolenia z udanego wieczoru - Pomyślałam, że jeśli ta niezwykła seria herbat ma zaistnieć w naszej restauracji, warto powiedzieć o niej coś więcej. Zorganizowanie takiej premiery nie mogło się odbyć inaczej jak tuż przed nadejściem zimy, w idealnej przedświątecznej atmosferze. To najlepszy okres na rodzinne lub towarzyskie spotkania przy rozgrzewających naparach herbaty. Moim ulubionym połączeniem będzie z pewnością czarna cejlońska z syropem orzechowym i aromatycznym cynamonem. Poza tym Restauracja Cinamon ma nowego menadżera, w związku z tym planujemy więcej wydarzeń związanych z promowaniem nowości w naszej ofercie. Obecnie pracujemy nad aktualizacją karty menu, organizacją koncertów muzycznych, a także reaktywacją imprez klubowych - zapowiada Joanna Ulidowska.
A już w najbliższą sobotę w Restuaracji Cinamon spotkanie ze stylistką, fryzjerką oraz wizażystką. W programie m.in . Metamorfoza, Stylizacja dzienna, Stylizacja wieczorowa, Regeneracja zniszczonych paznokci, Manicure ze zdobieniem. Do zobaczenia w Cinamonie!